CAS Hanwei Praying Mantis Katana Limited

paul chen svärd

Praying Mantis är en symbol för list och kraft i japansk kultur och är följaktligen ett högt respekterat tema i Samuraj svärd. Byggd på det nya Hanwei L6 / Bainite-bladet i Shobu Zukuri-stilen med Bo-Hi, och med enastående koshirae är Praying Mantis Katana en mycket önskvärd och funktionellt samurajsvärd. Den dämpade gröna silken ito och djupbrun av lackerad saya ger stilig kontrast till tsuba, fuchi och kashiras mörka koppar och gyllene accenter. Stalking mantis ligger i väntan på sitt nästa byte, vilket speglar kraft och nåd i denna exceptionella katana.

Bainite är en struktur av kolstål som kombinerar styrka med utmärkt flexibilitet och stötdämpande egenskaper. Det har varit känt som ett exemplarisk Katana bladkomponent i ett antal år men användningen har blivit begränsad till några toppklassiga smedsmedlemmar på grund av svårigheterna att utföra de krävande värmebehandlingsförfaranden som är nödvändiga för framställning av ett bainitblad kropp i kombination med den mycket hårda Martensite Yakiba (kantavsnitt) som krävs för Katana-blad.

BESTÄLL DIREKT HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *